Krampampuli

2013. december 20.

Krampampuli

Hozzávalók:
2 liter forralt bor a szokásos módon ízesítve (szegfűszeg, fahéj)
1 liter erős tea
1 süvegcukor
1 dl 80 %-os rum
½ kg aszalt gyümölcs (sárgabarack, szilva)
1 nagyobb narancs
1 citrom

Elkészítés
A forralt bort összeöntjük a teával. A süvegcukrot tányérba állítjuk, és alaposan átitatjuk a rummal. Az aszalt gyümölcsöket nagyobb darabokra vágjuk, és fazékba tesszük. Erre aprítjuk héjastól a narancsot, és vágunk bele 2-3 citromkarikát is. Ízesítjük a megmaradt citrom kifacsart levével. A fazékra teszünk egy rácsot, és ráhelyezzük a rummal átitatott süvegcukrot, majd meggyújtjuk. Miután a cukor elolvadt, a gyümölcsökre öntjük a forralt boros teát.

Vissza az oldal tetejére