Körtés sütemény

2017. október 20.

Hozzávalók:
4 tojás
4 ek. kókuszvirágcukor (vagy más édesítő) + a körtéket megszórni egy kevés
4 ek. gesztenyeliszt
4 ek. kókuszliszt
3 ek. nyílgyökérpor
3 ek. kókuszzsír olvasztva
kb. 3 körte meghámozva, felszeletelve
csipet só
1/2 tk. szódabikarbóna
fahéj a tetejére ízlés szerint
fél tk. kurkuma

Előmelegítjük a sütőt (180 fok, légkeverés).  A körtéket megpucoljuk, felszeleteljük és megszórjuk fahéjjal, kurkumával és egy kis kókuszvirágcukorral. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a kókuszvirágcukorral felverjük jó habosra (addig míg elkezd világosodni).
A sárgájához hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, spatulával jól összekeverjük, majd hozzáadjuk az átszitált gesztenyelisztet és kókuszlisztet, nyílgyökérport és a szódabikarbónát.
Ezután óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a fehérjét. Ha nagyon összeállna, adjunk még hozzá kókuszzsírt.
Sütőpapírral kibélelt kisebb sütőformában eloszlatjuk a tésztánkat. Ne ijedjünk meg, elég laposnak tűnik, de majd a sütés alatt duplájára nő. Megszórjuk a tetejét gazdagon körtével, óvatosan belenyomkodjuk a darabokat a tésztánkba. Mehet is az előmelegített sütőbe, 20-25 perc alatt megsül (tűpróbával ellenőrizzük).
Mikor elkészült, érdemes a formából óvatosan kiemelni a sütőpapírral együtt, és rácson hűteni.

Vissza az oldal tetejére