Köménymagos kifli

2016. március 04.

Köménymagos kifli

Hozzávalók:

70 dkg liszt

2 tojás

3,5 dl tej

1 dl étolaj

 5 dkg élesztő

1 evőkanál cukor

20 dkg vaj

1 ek. só

1 kis pohár kefír

köménymag

 

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral, a lisztet az egyik tojással, az étolajjal és a kefírrel összekeverjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozzuk, és 50 percig kelesztjük. A vajat kikeverjük a sóval. A megkelt tésztát egy alaposan belisztezett deszkára borítjuk, henger alakúra formázzuk  és 8 cipóra osztjuk. Minden darabot vékonyra, kör alakúra sodrunk és megkenjük a sós vajjal. A kinyújtott tésztadarabokat kettesével, a vajas felükkel, egymásra fektetjük és minden darabot 16 körcikkre vágunk.  A cikkeket egyenként kifli formára sodorjuk, kiolajozott tepsibe fektetjük és letakarva még 15 percet pihentetjük. Ezután megkenjük a tetejüket felvert tojással, megszórjuk a köménnyel és  170°C-on 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

 

Vissza az oldal tetejére