Köles felfújt

2013. október 01.

Köles felfújt

Hozzávalók 4 főre

200 g köles

1 liter tej

só, cukor, vaníliás cukor- ízlés szerint

5 tojás

vaj

zsemlemorzsa

 

 

Elkészítés

A kölest 3-szoros mennyiségű tejben megfőzzük. Kevés sóval, ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral ízesítjük. Mérsékelt lángon, fedő alatt főzzük. Miután levettük a tűzről 15 percig pihentetjük, majd kivesszük a lábosból, feltörjük, hagyjuk kigőzölni. Ha már langyos, akkor a tojások sárgáit kikeverjük ízlés szerint cukorral, melyet a köleshez keverünk, a tojások kemény habjával lazítjuk.

Egy tepsit kikenünk vajjal, meghintjük zsemlemorzsával és beleöntjük a köleses keveréket. 165 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

 

Gyümölcs öntettel tálaljuk.

 

Gyümölcs öntet:

Az idény gyümölcsöt vagy fagyasztott gyümölcsöt kevés vízzel és cukorral összeforraljuk, étkezési keményítővel sűrítjük.   

 

 

Vissza az oldal tetejére