Kókuszos-chilis sütőtök leves

2017. május 03.

Hozzávalók:

  • 10 dkg hagyma
  • 2 cl olaj
  • 4 dkg sütőtök
  • 2 dl kókusztej
  • 1 db lime
  • 8 dkg bacon
  • 2 dkg kókuszchips
  • 10 g koriander
  • chili paprika ízlés szerint
  • só, bors ízlés szerint

 

A hagymát felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a feldarabolt sütőtököt és kicsit átpirítjuk, karamellizáljuk. Felöntjük alaplével vagy vízzel, felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük, míg meg nem puhul, közben sózzuk-borsozzuk és beletesszük a szárított vagy friss chilit ízlés szerint, ki mennyire szereti a csípősséget. Hozzáöntjük a kókusztejet. Belereszeljük egy lime héját és belefacsarjuk a fele levét. Botmixerrel turmixoljuk a sima-homogén állag eléréséig. A bacont apró kockára vágjuk és serpenyőben megpirítjuk. Végül tálaljuk a levest. Tányérba merjük, a tetejére tesszük a pirított bacont, (a készen vásárolható) kókuszchipset és a friss koriandert.

Vissza az oldal tetejére