Kemencés, nádudvari túrólepény curkás kajszi lekvárral

2015. március 20.

Hozzávalók:

45 dkg nádudvari túró
33 dkg nádudvari tejföl
4 db tojás
5 dkg búzadara
10 dkg finomliszt
13 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
5 dkg mazsola
10 dkg kajszibaracklekvár
1 „curka” kajszi pálinka

Elkészítés:

A túrót, a tejfölt, a búzadarát, a lisztet, a cukrot, a csipet sót, a vaníliás cukrot és a mazsolát keverőtálba elkeverjük. Beleütjük a tojások sárgáját, majd lazán hozzákeverjük a tojások habbá vert fehérjéjét. Lisztezett, vajjal kikent tepsiben, 190 C°-os kemencében 30-40 perc alatt készre sütjük. A kajszibaracklekvárt a kisüsti barackpálinkával megmelegítjük, és tálaláskor a felvágott süteményt meglocsoljuk vele, esetleg megszórhatjuk porcukorral, díszítés gyanánt cikkekre vágott sárgabarackot tehetünk mellé néhány mentalevéllel.

Vissza az oldal tetejére