Kakashere- és kakastaréjpörkölt gánicával (kukoricadarával)

2017. november 22.

Hozzávalók:

50 dkg kakastaréj
25 dkg kakashere
15 dkg házi szalonna
5 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Házi fűszerpaprika és zsír

A kakastaréjokat és a heréket a hártyájától megtisztítjuk. A hagymát apróra vágjuk, zsírban megpirítjuk, ezután hozzáadjuk a felkockázott szalonnát. Pár percig sütjük, majd hozzáadjuk a kakastaréjt és a fűszerpaprikát. Felöntjük vízzel, hogy ellepje. Sóval borssal ízesítjük. Másfél óra múlva hozzáadjuk a herét, és addig főzzük, amíg megpuhul. Végül az apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk.

A körethez fél liter forrásban levő vízben egy bögre kukoricalisztet megfőzünk, amit ízlés szerint sózunk.

Vissza az oldal tetejére