Ibolyás csokitorta

2015. június 05.

Ibolyás csokitorta

 

Hozzávalók:

25 dkg étcsokoládé (ha lehet min. 70%-os kakaótartalmú)

6 tojás

17 dkg vaj

20 dk cukor

3 dkg liszt

1/4 csomag sütőpor

ízlés szerint: 2 evőkanál ibolyaszörp

 

Elkészítés

180 fokra előmelegítjük a sütőt. Serpenyőben kis lángon vagy gőzfürdő fölött felolvasztjuk a vajat a csokoládéval. A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk, melyhez fokozatosan hozzáadunk 6 dkg cukrot. A 6 tojássárgáját pedig a maradék 14 dkg cukorral jól kikeverjük. Ezután a cukorral kikevert tojás sárgákat összekeverjük az olvasztott vajas csokival, beleforgatjuk a liszttel elkevert sütőport és az ibolya szörpöt is. Majd óvatos mozdulatokkal a felvert tojásfehérjékbe keverjük a csokis, tojásos masszát.  Ezután sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük és 40 percig sütjük.  Akkor jó, ha a teteje ropogós belül viszont még nedves.

Miután kihűlt a piskóta, fél liter felvert tejszínhabbal díszítjük a tetejét és bőségesen megszórjuk ibolyával. (szára nélkül!)

 

Vissza az oldal tetejére