Hideg fügeleves

2014. április 11.

Hideg fügeleves

Hozzávalók:

1 koszorú aszalt füge

2-3 evőkanál füge lekvár

muskotályos fehérbor

tej

tejszín

joghurt

cukor

vaníliás cukor

csipet só

pici gyömbér

 

A tálaláshoz

tejszínhab

mandulaforgács

 

Elkészítés

A füge szárait eltávolítjuk és egy tálba annyi bort öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Legalább 2-3 órát hagyjuk állni, de egy éjszakát is lehet. Miután jól átjárta a bor a gyümölcsöt, apró darabokra vágjuk és egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a bort, amiben áztattuk, annyi tejet, tejszínt és joghurtot, amennyi a bor mennyisége volt, a fügelekvárt és összeturmixoljuk. Ha szükséges pici vízzel hígíthatjuk. Ezután ízesítsük cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval és egy pici gyömbérrel. Vaníliás cukorral felvert tejszínhabbal és mandulaforgáccsal, hidegen tálaljuk.

Vissza az oldal tetejére