Házimetélt szarvasgombás petrezselyemszószban, roston sült libamáj szeletekkel

2012. április 19.

Házimetélt szarvasgombás petrezselyemszószban, roston sült libamáj szeletekkel

A házitésztához:
50 dkg rétesliszt
6 tojás
2 dkg só

A szószhoz:
5 dkg vaj
3 dkg szarvasgomba
1 gerezd zúzott fokhagyma
1csomag petrezselyemzöld

A libamájhoz:
4 szelet libamáj
1 evőkanál libazsír
1 evőkanál friss kakukkfű levél
só, őrölt fekete bors

Elkészítése (50 perc):
A házitészta alapanyagait, a réteslisztet, a tojásokat és a sót alaposan összedolgozzuk, majd befóliázzuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. A házitésztát a műsorban bemutatott módon robotgéppel kinyújtjuk, daraboljuk, majd frissen, lobogó sós vízben 3 perc alatt kifőzzük. Azok, akik nem jegyezték meg a tésztakészítés fortélyait, látogassanak el a www.lazarchef.hu weboldalra, ahol megnézhetik a tésztakészítést bemutató videót.
A kifőtt tésztát összekeverjük a vajjal, az apróra vágott petrezselyemzölddel, a zúzott fokhagymával és a friss szarvasgomba reszelékkel, majd alaposan összerázzuk.
A libamájat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk friss kakukkfűvel, és forró serpenyőben, kevés libazsíron szép pirosra sütjük. Tálaláskor a tésztát a frissen kisült libamájszeletekkel tálaljuk.

Vissza az oldal tetejére