Házikenyér

2012. április 19.

Hozzávalók:
1kg kenyérliszt
1 kk. só
1cs.élesztő
3-4 ek. darált tökmag, dió,- vagy 2 ek. tökmagolaj
kb. 2-5 dl langyos víz, amennyit a liszt felvesz

Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az őrölt magokat vagy olajat, a sót, és apránként a vizet. Közben folyamatosan dagasztjuk a masszát addig, míg le nem válik a kezünkről és a tál oldaláról az összes tészta. Akkor lefedjük egy tiszta konyharuhával, és szobahőmérsékleten kb. 30-40 percig hagyjuk kelni. Amikor háromszorosára dagadt, újból átgyúrjuk és egy kiolajozott és kilisztezett sütőformába helyezzük. Fél óra múlva, a tetejét beirdalva forró sütőben vagy kemencében 30-40 perc alatt pirosra sütjük.

Vissza az oldal tetejére