Házi zöldségleves, csurgatott tésztával

2015. május 22.

Házi zöldségleves, csurgatott tésztával

 

Hozzávalók:

1 csomag vegyes spárga

1 csomag új répa

1 csomag gyökér

1 csomag újhagyma

1 csomag petrezselyem

0,2 l tejföl

0,1 kg sertészsír

0,04 kg só

0,005 kg fehérbors

0,25 kg liszt

1 db tojás

0,01 kg fűszerpaprika

 

Elkészítés

Az újhagymát felszeleteljük és a zsíron megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a fűszerpaprikát, csontlével felengedjük és félpuhára főzzük.  Közben a spárgát megtisztítjuk, a szárát 1 centis darabokra vágjuk, a fejrészét félretesszük. Amikor a zöldségek már majdnem megfőttek a feldarabolt spárgát is a leveshez adjuk. Ha ismét felforrt a levesünk, akkor beleszaggatjuk a tésztát. (A lisztet a tojással és csipet sóval összedolgozzuk.) Amikor a tészta is megfőtt, akkor a tejfölből kevés liszttel habarást készítünk. Hőkiegyenlítéssel, azaz a forró levesből néhány kanállal a tejfölhöz keverünk, belekeverjük a levesbe, hozzáadjuk a spárgafejeket, ekkor már csak egyet forralunk rajta és el is készült. Ha szükséges, akkor a végén még ízesítjük.   

Vissza az oldal tetejére