Házi csoki

2016. március 04.

Házi csoki

Hozzávalók:

½ kg natúr tejpor (ne legyen ízesítve, még cukorral sem)

40 dkg cukor

1 dl víz

15 dkg vaj+ amennyivel a tányért kikenjük

2-3 ek.  kakaó

aszalt gyümölcs, vagy dió, mogyoró, ki mivel szeretné ízesíteni

 

Elkészítés

A vizet a cukorral szirup sűrűségűre összefőzzük. Ehhez körülbelül 7 perc szükséges, akkor jó a szirup, amikor szálas lesz. Ekkor levesszük a tűzről és a vajat kockánként folyamatos keverve hozzáadjuk. Mindig várjuk meg, amíg a beledobott vaj elolvad, csak utána tegyük bele a következő darabot. A tejport a kakaóporral szitáljuk össze úgy, hogy ne maradjanak benne csomók. Folyamatosan öntsük a szirupos masszához és gyorsan keverjük el benne, mert a massza nagyon gyorsan fog kötni. Mikor elkészültünk, azonnal öntsük ki egy alaposan kivajazott tányérba. Ha szeretnénk ízesíteni aszalt gyümölccsel vagy csonthéjasokkal, ekkor még bele lehet nyomkodni.  Fontos, hogy a tányért alaposan vajazzuk ki, mert ha nem tesszük, akkor nagyon nehéz lesz kiszedni a csokit, ha már teljesen meghűlt és kivágunk belőle egy darabot.

Vissza az oldal tetejére