Halpaprikás

2017. november 18.

“Ahogy nálunk mondják, Isten is szerette a halászlevet, ezért lett az embernek 5 ujja  – hal, víz, paprika, só, hagyma.”

A halat megpucoljuk, a belsőségeket kivesszük, és egy picit átmossuk. Ne mossuk ki teljesen, mert a vér, ami benne marad, remekül sűríti az ételünket. Tisztítás után a halat beirdaljuk, majd megsózzuk, felszeleteljük, és 3-4 órán át hagyjuk állni
Ha  a hal már elegendő időt állt a sóban, akkor a bográcsba helyezzük a szeleteket, és 1 kg élő súlyhoz 1,1 liter vizet, 10 dkg hagymát, 4 dkg paprikát , 1 dl házi paradicsomlevet és sót adunk ízlés szerint. A paprikát akkor tesszük a vízbe, mikor felforr, és utána intenzíven főzzük 30 percig. Ezután tálaljuk a halpaprikást.

Nagyon egyszerű de közben nagyon nehéz is megfőzni

Munk Erik receptje

Vissza az oldal tetejére