Hajtogatott, réteges keletlen

2015. április 24.

Hajtogatott, réteges keletlen

Hozzávalók:

6 db közepes burgonya

50 dkg liszt

25 dkg zsír

őrölt pirospaprika

tejföl

fokhagyma

 

Elkészítés

A megtisztított burgonyát lereszeljük, belekeverjük a lisztet és a sót. Olyan állagú tésztát kell kapnunk, hogy jól sodorható legyen. Miután összegyúrtuk, lisztezett deszkára borítjuk, és körülbelül kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Megkenjük fagyott zsírral és összehajtogatjuk. Ezt a műveletet háromszor megismételjük, utána ujjnyi vastagra kisodorjuk és kizsírozott tepsibe tesszük. A tetejét késsel megrácsozzuk, megsózzuk és megszórjuk piros paprikával. Előmelegített sütőben, közepes lángon pirosra sütjük. Ha megsült, kivesszük a tepsiből és  vastagon bedörzsöljük fokhagymával, majd megkenjük tejföllel. Pár percre leborítjuk a tepsivel, hogy egy kicsit átgyengüljön, majd kockára vágva tálaljuk.

Vissza az oldal tetejére