Hajtogatott, réteges keletlen
Hozzávalók:
6 db közepes burgonya
50 dkg liszt
25 dkg zsír
só
őrölt pirospaprika
tejföl
fokhagyma
Elkészítés
A megtisztított burgonyát lereszeljük, belekeverjük a lisztet és a sót. Olyan állagú tésztát kell kapnunk, hogy jól sodorható legyen. Miután összegyúrtuk, lisztezett deszkára borítjuk, és körülbelül kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Megkenjük fagyott zsírral és összehajtogatjuk. Ezt a műveletet háromszor megismételjük, utána ujjnyi vastagra kisodorjuk és kizsírozott tepsibe tesszük. A tetejét késsel megrácsozzuk, megsózzuk és megszórjuk piros paprikával. Előmelegített sütőben, közepes lángon pirosra sütjük. Ha megsült, kivesszük a tepsiből és vastagon bedörzsöljük fokhagymával, majd megkenjük tejföllel. Pár percre leborítjuk a tepsivel, hogy egy kicsit átgyengüljön, majd kockára vágva tálaljuk.