Hajdina málé

2015. november 13.

Hajdina málé

Hozzávalók:

2 csésze hajdinaliszt (2,5 dl egy csésze)

2 ek. porcukor

csipet só

450 g kefir vagy aludttej

150 g 20 %-os tejföl

1 kk. szódabikarbóna

40 dkg szilva (vagy más idénygyümölcs: cseresznye, meggy, reszelt alma)

porcukor

fahéj

(kevés tejjel elkevert tejföl)

 

Elkészítés

A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a porcukrot, a csipet sót, a szódabikarbónát és csomómentesre keverjük a kefirrel és a tejföllel. A tepsink alját (ez a mennyiség egy 20×35-ös tepsihez elegendő) kizsírozzuk,  csak az alját az oldalát azt ne, mert akkor a tészta el fog válni a szélétől miközben sül. Beleöntjük a masszát, végül egyenletesen elsimítjuk. A tetejére szórjuk a darabokra vágott, porcukros fahéjban megforgatott szilvát és meglocsoljuk kevés tejjel elkevert tejföllel.

200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Miután kihűlt a málé, kockára vágjuk és porcukorral megszórjuk a tetejét. (Ezt az édességet kukoricalisztből is készíthetjük, ugyanannyi kukoricalisztet kell használnunk, mint hajdinalisztet.)

Vissza az oldal tetejére