Habzóbor graniteé

2014. december 22.

Habzóbor granitée

Hozzávalók:

100 g cukor

150 g víz

1 db lime

375 g pezsgő

 

A tésztához:

50 g vaj

50 g cukor

50 g liszt

50 g mandulaliszt

 

Elkészítés

A cukrot, a vizet, a lime-ot és a pezsgőt egy edényben felmelegítjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Ezután egy tepsibe öntjük és a mélyhűtőbe rakjuk.

Közben elkészítjük a ropogós tésztát. A vajat a cukorral összegyúrjuk és a liszteket laza mozdulatokkal  belemorzsoljuk.  A tésztát sütőpapíros tálcára szétszórjuk és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Tálalás:
Egy lehűtött tálkába beleszórjuk a ropogós morzsát, majd a mélyhűtőből kiszedett,  megfagyott granitéet, villa segítségével felkaparjuk és a morzsára helyezzük. Díszíthetjük mentalevéllel, vagy citromfűvel.

 

Vissza az oldal tetejére