Habos ishler

2018. október 08.

Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
Vaníliás cukor
1 tojás sárgája
Pici citromhéj

A krémhez:

6 tojásfehérje
cukor (a tojásfehérje súlyának kétszerese)

3 tábla jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládé

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd fél órára hűtőbe tesszük, hogy hideg legyen. Ha kellőképpen lehűlt a tészta, akkor kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és közepes méretű karikákra szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 5-6 perc alatt megsütjük. Ha a korongok széle elkezd pirulni, már ki is vehetjük a tepsit a sütőből.

A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral egy lábosban összeforrósítjuk folyamatos és gyors kevergetés mellett. Ezután kemény habbá verjük, majd egy csillagcsővel a kihűlt linzerkorongokra adagoljuk. Ne sajnáljuk a tölteléket! Ezután mindegyik ishlerre rátesszük a tetejét, majd olvasztott csokoládéba mártjuk. Hagyjuk a csokit megdermedni rajta, hőtőben pihentetjük néhány órát.

Vissza az oldal tetejére