Gyümölcskenyér

2014. december 05.

Gyümölcskenyér

Hozzávalók:

6 db tojás

18 dkg porcukor

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

6 evőkanál zsemlemorzsa

30-40 dkg töltelék (ízlés szerint aszalt gyümölcsök, olajos magvak darabolva)

füge darabolva

vékonyra vágott diógerezdek

cukrozott narancshéj 1 evőkanál baracklekvárral összekeverve

 

 Elkészítés

Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot  és a sütőport. A tojásos masszába belekeverjük a zsemlemorzsát, a végén beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. Egy őzgerinc formát alaposan kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a tészta felét. A közepére vastag csíkokba rakjuk a tölteléket, majd ráöntjük a többi tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 50 percet, 1 órát sütjük. Amikor szépen megpirult a teteje, akkor már biztosan megsült. Akkor szeleteljük fel, amikor kihűlt.

Vissza az oldal tetejére