Gyulaji dámragu

2019. január 07.

Hozzávalók:(4 fő részére)
1 kg dámhús
20 dkg vöröshagyma
10 dkg szalonna
20 dkg sertés zsír
3 marék előfőzött vörösbab
1 üveg savanyú gyöngyhagyma
10 dkg paradicsompüré
2 szál sárgarépa
2 db paradicsom
2 db zöldpaprika
só,paprika,őrölt bors
babérlevél, petrezselyem
fokhagyma

A szalonnát feldaraboljuk, majd zsírjára sütjük. Rádobjuk a kockára vágott hagymát, és az egészet tovább dinszteljük.Ezután hozzáadjuk a kockára vágott vadhúst, melyet fehéredésig párolunk. Ezután jöhet hozzá az apróra vágott paprika és paradicsom. Sóval, borssal, babérlevéllel és egy kevés fűszerpaprikával ízesítjük. Ha már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a paradicsompürét, a babot, a gyöngyhagymát és a karikára vágott sárgarépát.
Az egészet készre pároljuk, és ha szükséges, utólag még fűszerezzük. Tálaláskor petrezselyemzölddel megszórjuk, és szalvétagombóccal tálaljuk.

Vissza az oldal tetejére