Gránátalmás pezsgőkoktél
Hozzávalók:
100 g gránátalma püré
1 csomag zselatin
125 g tejszín
50 d tojássárgája
125 g pezsgő
40 g cukor
Elkészítés
A gránátalmát kimagozzuk, és szitán áttörjük, majd az így kapott lébe beleszórjuk a por zselatint, amit habverővel csomómentesre keverünk. 5 percig állni hagyjuk, majd felmelegítjük, míg a zselatin fel nem olvad. Nem kell, hogy forrjon. Ezután egyenletesen szétosztjuk a pezsgős poharak aljába.
Krém
A tejszínt, a tojássárgáját, a pezsgőt és a cukrot egy edényben, állandó keverés mellett felmelegítjük 86 C-ra. (ezt onnan látjuk, hogy elkezd besűrűsödni). A tűzről levéve átszűrjük egy hideg tálba és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ekkor szifonba rakjuk (ha nagyon sűrű, rakhatunk hozzá egy kis tejszínt) és rányomjuk a megkötött gránátalma szirupra. Tetejét gránátalma magokkal díszítjük.