Gránátalmás pezsgőkoktél

2014. december 22.

Gránátalmás pezsgőkoktél

Hozzávalók:

100 g gránátalma püré

1 csomag zselatin

125 g tejszín

50 d tojássárgája

125 g pezsgő

40 g cukor

 

Elkészítés

A gránátalmát kimagozzuk, és szitán áttörjük, majd az így kapott lébe beleszórjuk a por zselatint, amit habverővel csomómentesre keverünk. 5 percig állni hagyjuk, majd felmelegítjük, míg a zselatin fel nem olvad. Nem kell, hogy forrjon. Ezután egyenletesen szétosztjuk a pezsgős poharak aljába.

Krém

A tejszínt, a tojássárgáját, a pezsgőt és a cukrot egy edényben, állandó keverés mellett felmelegítjük 86 C-ra. (ezt onnan látjuk, hogy elkezd besűrűsödni). A tűzről levéve átszűrjük egy hideg tálba és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ekkor szifonba rakjuk (ha nagyon sűrű, rakhatunk hozzá egy kis tejszínt) és rányomjuk a megkötött gránátalma szirupra. Tetejét gránátalma magokkal díszítjük.

Vissza az oldal tetejére