Gesztenyés kappan

2016. november 07.

Hozzávalók:

2-3 kg-os tisztított kappan
gyöngytyúk mell
lúdmáj
kappanmáj
szalonna csíkok

15 dkg tisztított gesztenye
1 db (vízben) beáztatott zsemle
kis fej hagyma
kis vaj

bors
majoranna
reszelt szerecsendió
reszelt gyömbér
1 db tojás
1 dl fehérbor
méz
Fűszerezés ízlés szerint.

A kappan mellét és combját csíkokra vágott szalonnával megspékeljük. A gesztenyét fehérborban pároljuk. A hagymát kevés vajon pirítjuk, majd a kis részekre vágott kappan májat és  lúd májat rátesszük a pirított hagymára, majd megszórjuk petrezselyemmel és kis ideig tovább pirítjuk. A kiáztatott, kinyomkodott zsemlét összekeverjük a darált gyöngytyúk mellel, a tojással, reszelt szerecsendióval, reszelt gyömbérrel, majorannával, sóval, borssal, a majdnem kész gesztenyével és a pirított hagymás májjal. Kis mézzel ízesítjük.

A kappant megtöltjük, majd vajjal megkenjük a bőrét, betesszük egy tepsibe. Tehetünk mellé félbe vágott hagymát, almát, fokhagymát, és öntünk alá egy kis vizet.

Forró sütőben vagy kemencében pirosra sütjük.

Vissza az oldal tetejére