Gesztenyés fatörzs

2015. december 11.

Gesztenyés fatörzs, sütés nélkül

Hozzávalók:

2 tojás

1,5 ek. holland kakaópor

4 púpozott ek. cukor

25 dkg vaj

2 db gesztenyemassza

 

Elkészítés

Először a krémet készítjük el: 2 tojást, 1,5 evőkanál holland kakaóport és négy púpozott evőkanál cukrot kissé elkeverjük és majdnem forrásig melegítjük. Amikor langyosra hűlt, kikeverjük a 25 dkg vajjal.

Egy-egy gesztenyemasszát összegyúrunk, majd alufólián téglalap formára kinyújtjuk őket. 

A krém egyik felével megkenjük mindkét gesztenyés lapot, majd feltekerjük őket mint a piskótát. A krém másik felét rákenjük a tekercsek tetejére, villával megcsíkozzuk, és a maradék krémből még “görcsöket” is nyomunk a fatörzsünkre. 

Elkészítési idő max.: 15 perc. Gyakorlatlan háziasszonyok és gyúródeszka nélküli albérletben élő fiatalok is finom édességet varázsolhatnak a szeretteiknek az asztalra.

 

Vissza az oldal tetejére