Fűszeres kenyér

2014. március 14.

Fűszeres kenyér

Hozzávalók:
1 kg liszt
3,5 dkg só
4 dkg élesztő
5 dkg durvára vágott dióbél
3 dkg napraforgómag
3 dkg szezámmag
3 dkg lenmag
3 dkg tökmag
½ dkg őrölt bors
½ dkg őrölt pirospaprika
½ dkg őrölt kömény
csipet finomra vágott, friss rozmaring
7 dl langyos víz

Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk, a liszttel és a vízzel összedolgozzuk. Beletesszük a fűszereket és a magokat, majd tésztát dagasztunk. Amikor a tészta elválik a kéztől és az edény falától, letakarva 35-40 percet kelesztjük szobahőmérsékleten. Ezután formázzuk, és előmelegített sütőben 210 fokon aranybarnára sütjük.

Vissza az oldal tetejére