Fűszeres csirkeszárnyak

2012. május 18.

Fűszeres, sült csirkeszárnyak, kétféle mártogatóval

Hozzávalók:
8-10 db csirkeszárny

őrölt pirospaprika
őrölt fekete bors
őrölt kömény
3-4 gerezd fokhagyma

Paradicsomos mártogató
1 rész ketchup
fele rész szójaszósz
fele rész paprikakrém
2-3 gerezd fokhagyma

Joghurtos mártogató
1 nagypohár joghurt
10 dkg krémsajt
1 teáskanál mustár
csipet só
ízlés szerint őrölt bors
1 csokor petrezselyem
1 csokor snidling

Elkészítés

A megtisztított csirkeszárnyakat a só, őrölt pirospaprika, őrölt fekete bors, őrölt kömény és zúzott fokhagyma (lehet vágni is) keverékében megforgatjuk, és bő forró olajban kisütjük.
A fűszerek mennyiségét alapvetően ízlés szerint célszerű összeállítani, sóból tehetünk bele egy kicsit többet.

A mártogatóshoz az alapanyagokat csak össze kell keverni és már kész is van. A joghurtos mártogatót ízesíthetjük petrezselyem vagy snidling helyett friss bazsalikommal vagy kakukkfűvel is, ez már egyéni ízlés dolga.

 

Vissza az oldal tetejére