Fogolypástétom palacsintában, vörösboros hagymával

2015. október 30.

Fogolypástétom palacsintában, vörösboros hagymával

Hozzávalók:

2 db fogoly

12 dkg füstölt szalonna

12 dkg sertéshús

2 dl tejszín

5 dl vörösbor

5 dkg cukor

45 dkg vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

4 db sós palacsinta vagy 4 db leforrázott káposztalevél

5 dkg vaj

1 db sárgarépa

1 dl húsleves

0,5 dl étolaj

zöldfűszerek: petrezselyemzöld, zellerzöld, citromfű, snidling vagy póréhagyma

csipetnyi őrölt rozmaring

bors

 

Elkészítés

A foglyot tisztítás után feldaraboljuk, a melleket levágjuk a csontról, a bőrét lehúzzuk. A szárnyakat, combokat, a húsklopfolóval összetört csontos részeket és a csíkokra vágott sertéshúst olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépát, 5 dkg vöröshagymát. Néhány percig pároljuk, majd felengedjük a húslevessel. Beletesszük az összeaprított zöldfűszereket, a zúzott fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük és lassú tűzön egy órát főzzük. Leszűrjük, majd mártás sűrűségűre beforraljuk.

A megfőtt fogoly combja, szárnya kicsontozott húsát a füstölt szalonnával, a sertéshússal együtt ledaráljuk, hozzáadjuk a tejszínt, sóval, borssal, őrölt rozmaringgal ízesítjük.

A 4 darab fogoly mellet sózzuk, borsozzuk, 2-3 percig mindkét oldalát forró vajon megpirítjuk.

A mellet frissen sült palacsintára vagy forrázott káposzta levélre helyezzük, szétosztjuk a pástétomot, a palacsintát batyuba kötjük és az előzőleg lobogó, forró vízbe két másodpercre belemártott két szál snidlinggel megkötözzük a batyut.

40 dkg szeletekre vágott vöröshagymát a vörösborral, a cukorral puhára főzünk, és a batyuk mellé halmozzuk. A mártással tálaljuk.

 

 

Vissza az oldal tetejére