Fenyőrügy szörp

2012. június 01.

Hozzávalók
1 kg friss fenyőrügy
cukor, literenként minimum 60 dkg
2-3 citrom leve
víz

Elkészítés

A fenyőrügyet akkor szedjük, amikor még friss zöld színű és nem fás. 1 kg fenyőrügyet megmosunk és felteszünk főni, kétszer annyi vízzel, a cukorral és a citrom kifacsart levével. Amikor már teljesen összeesett a fenyő zöldje, átszűrjük, üvegekbe töltjük és dunsztoljuk.

Fenyőrügy szörp másképp

5 literes üvegben rétegezzük a cukrot és a fenyőrügyet, úgy, hogy kb. 2 cm vastagon tegyük a fenyőrügyet és rá 2 cm vastagon a cukrot. 2 nap alatt összeesik, akkor megint rétegezünk rá fenyőrügyet és cukrot.  Ha összeesett, akkor felöntjük 5 literenként 3-4 liter vízzel és összefőzzük. Ha szörpöt készítünk belőle, miután felfőztük leszűrjük, üvegekbe töltjük és dunsztoljuk.
Dzsemet is készíthetünk belőle, ha a főzés után összeturmixoljuk. Utána akárcsak a szörpnél üvegekbe töltjük és dunsztoljuk.
 

Vissza az oldal tetejére