Feketeszeder lekvár

2013. augusztus 05.

Feketeszeder lekvár

Hozzávalók:
1,5-2 kg feketeszeder
fél citrom leve
30-40 dkg cukor, ízlés szerint
ha szükséges, akkor pektin

Elkészítés
A szedreket finoman, óvatosan mossuk meg, majd tegyük egy fazékba. Öntsük rá a cukrot, facsarjuk rá a citromlevet, majd főzzük össze. Azért, hogy előbb eresszen levet, burgonyanyomóval kicsit nyomkodjuk meg a gyümölcsöket. Addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni, akkor adjuk hozzá a pektint és még néhány percig forraljuk. Ezután töltsük csírátlanított üvegekbe. Ha nem celofánt teszünk rá, hanem csavaros tetőt, akkor miután lezártuk, néhány percre állítsuk fejre, majd dunsztban hagyjuk kihűlni.

 

Vissza az oldal tetejére