Fahájas köntösben sült gyümölcsök, fűszeres mascarpone krémmel

2016. március 18.

Fahéjas köntösben sült gyümölcsök, fűszeres mascarpone krémmel

Hozzávalók:

(1-1 darabhoz)

10 dkg leveles tésztalap

1db alma

1db körte

 

A sziruphoz:

20 dkg kristálycukor

1 dl citromlé

3 db egész fahéj

8 db egész szegfűszeg

 

Forgatni:

kristálycukor

1 dkg őrölt fahéj

 

A krémhez:

20 dkg mascarpone

1 db körte felkockázva

 

Elkészítés

A gyümölcsöket vékonyan meghámozzuk. A cukorral, az egész fahéjjal, a szegfűszeggel, a citromlével, vízzel szirupot készítünk. Ebben 15-20 percig pároljuk a gyümölcsöket. Ha kész, kivesszük a fűszeres léből és hűlni hagyjuk.

A leveles tésztából 2cm széles csíkokat vágunk, majd körbetekerjük a körtén és az almán úgy, hogy fedjék egymást a tésztalapok. Mézzel megkenhetjük vagy egyszerűen fahéjas cukorba forgathatjuk.

Állítva helyezzük a tepsibe. Előmelegített sütőben 200 fokon 20-30 percig sütjük.

 

A krémhez a  fűszeres szirupot átszűrjük, hozzáadjuk a kockára vágott körtét és tovább főzzük.  Ha már aranybarna és jó sűrű a szirup hűlni hagyjuk. Végül összeforgatjuk a mascarponéval és a sült gyümölcsökkel együtt tálaljuk.

 

 

Vissza az oldal tetejére