Fácánleves
Hozzávalók: (5 személyre)
1 db konyhakész fácán
50 dkg vegyes leveszöldség / sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé /
1 db karfiol rózsa
1 fej vöröshagyma
1 db nagy gomba
5 gerezd fokhagyma
10 szem feketebors
1 csipet sáfrány
20 dkg házi 8 tojásos csigatészta
só
Elkészítés
A megtisztított, lecsurgatott fácánt és 2,5 liter hideg vízben feltesszük főzni, sózzuk, majd habozzuk. Lassú forrás mellett hozzáadjuk a zöldségeket, és a jól megmosott vöröshagymát héjastól. Ha szükséges újra lehabozzuk. Hozzáadjuk a csipet sáfrányt és készre főzzük. Amint a hús megpuhult, a zöldségeket szűrőlapáttal kiemeljük, metéltre vágjuk, leveses tálba tesszük. A fácánt szintén daraboljuk, rárakjuk a zöldségre, majd rászűrjük a forró levest. Végezetül hozzáadjuk a külön kifőzött házi csigatésztát. Tűzforrón tálaljuk.