Erdőmester palacsinta

2016. március 04.

Erdőmester palacsinta

Hozzávalók:

Palacsinta tészta:

4 db tojás

35 dkg liszt

1 dkg só

4 dl tej

2-3 dl szódavíz

 

Almatöltelék:

4-5 db édes alma

2-4 dkg kristálycukor

2 dkg méz

1 csipet őrölt fahéj

 

Karamell öntet:

20 dkg cukor

1 dl tej

1 dl tejszín

2 dkg liszt

1-2 dl víz

 

Csokoládé öntet:

4 dkg kakaópor

5-6 dkg kristálycukor

0,5 dl tej

0,5 dl tejszín

2 dkg vaj

1 cl rum

 

Elkészítés

A szokásos módon elkészítjük a palacsintákat. Miután kisültek az almát meghámozzuk, lereszeljük és egy serpenyőben a cukorral, a mézzel és ízlés szerint a fahéjjal megdinszteljük. Ezután elkészítjük a karamell öntetet.

A kristálycukrot megolvasztjuk, majd amikor már csomómentes hozzáadjuk a vizet. Egy picit forraljuk, amíg a karamell ismét egyenletesre olvad, végül a tejből, tejszínből és a lisztből készített habarással sűrítjük. Miután a karamell szószt levettük a tűzről, elkészítjük a csokoládé öntetet is.

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, a kakaóport és simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a tejet és a tejszínt is, hogy jó bevonó képes állagot kapjunk. Végül a rummal ízlés szerint ízesítjük.

A palacsintákat, amennyit tálalunk, megtöltjük az almás töltelékkel, feltekerjük, az egyik végére a karamell öntetből, a másik végére pedig a csokoládé öntetből locsolunk rá.

Vissza az oldal tetejére