Epres túrótorta

2012. május 18.

(sütés nélkül)

Hozzávalók:
25 dkg darált háztartási keksz
10 dkg puha vaj
3 kávéskanál eperdzsem
1-2 evőkanál víz
40 dkg félzsíros túró
25 dkg mascarpone
15 dkg barnacukor
2 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
25-30 dkg eper
díszítéshez fehér csoki forgács

Elkészítés
A darált kekszet a vajjal és az eperdzsemmel egy tálban elmorzsoljuk, és kis tejet adunk hozzá, majd összegyúrjuk. Kis tálkáknak az alját és a szélét is vékonyan kibéleljük a tésztával,  ezután, hűtőbe tesszük dermedni, míg elkészítjük a tölteléket.
A mascarponét a barnacukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd összekeverjük a tehéntúróval a végén pedig a felvert tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk.
A hűtőből kivesszük a tálkákat és rétegezve tesszük bele a krémet és az összevágott epret. Először egy kis krém, majd eper, megint krém és megint eper. A tetejére krémet tegyünk, amelyre krumpli hámozóval fehér csokiból néhány forgácsot is húzhatunk. Fogyasztásig hűtőbe tesszük. (min: fél óra).
 

Vissza az oldal tetejére