Eper bomba

2012. május 24.

Eperbomba

Hozzávalók
A piskótához
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt

A krémhez:
eper lekvár
1 kg eper
10 dkg cukor
4 dl tejszín
2 habfixáló

Elkészítés

A 6 tojásból a szokásos módon piskótát készítünk, egy tepsiben vékonyra simítjuk és kisütjük. Ha kihűlt, vékonyan megkenjük eperlekvárral és feltekerjük. 1 cm széles darabokat vágunk belőle és üvegtálba, melyet előzőleg kibéleltünk fóliával, egymás mellé helyezve az alját és az oldalát is körberakjuk.
Elkészítjük a krémet. ½ kg megtisztított epret 10 dkg cukorral összeturmixolunk, majd a 4 dl kemény habbá vert tejszínnel óvatosan összekeverjük. A tálba teszünk egy kis krémet, majd kockára vágott epreket. Így rétegezzük egészen a tál tetejéig úgy, hogy a végén csak krém legyen. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt egy tálcát borítunk a tál tetejére és hirtelen megfordítjuk. Óvatosan leemeljük a tálat, és a fóliát lehúzzuk.

Vissza az oldal tetejére