Élő epres süti

2014. október 17.

Élő epres süti

Hozzávalók:

Az alaphoz

150 g mag (dió, napraforgó, lenmag)

50 g beáztatott datolya, kevés áztató lé

kókuszreszelék

 

Eper krém

450 g mosolygós eper

2-3 evőkanál útifűmaghéj

csipet vanília por

 

Csokikrém

450 g beáztatott datolya

4-5 evőkanál kókuszolaj

2 evőkanál kakaópor vagy karobpor

egy csipet őrölt fahéj esetleg szegfűszeg, vanília

pici só

 

Elkészítés

A kapcsos tortaforma alját megszórjuk kókuszreszelékkel. Az alaphoz valókat összeturmixoljuk és a tortaforma aljára terítjük. A legegyszerűbb kézzel belenyomkodni, célszerű egy torta lapáttal elsimítani a tetejét, hogy szép egyenletes legyen.

Az epret tegyük a turmixgépbe, csipet vaníliaport szórjunk rá. Nem kell sokáig turmixolni, ügyeljünk rá, hogy a gyümölcs ne legyen teljesen folyós. Ezután keverjük bele az útifűmaghéjat,  (ne turmixoljuk) és kenjük az epres masszát az alapra.

A csokikrémhez valókat beletesszük a turmixba és addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Ha egy kicsit lágyabb krémet szeretnénk, akkor a keverés közben adjuk hozzá a meleg vizet, azonban nagyon vigyázzunk, mert ha kicsit több a víz, nagyon híg krémet kapunk. A kész krémet öntsük rá az epres krémre és tegyük a tortát a hűtőbe legalább 2-3 órára.

Miután lehűtöttük vegyük le a kapcsos formát és díszítsük a tortánkat egy-egy szem eperrel és ha van menta levelünk, azt is tehetünk mellé, mert a piros eperrel gyönyörűen harmonizálnak a zöld levelek és ízben is jól passzolnak egymáshoz.

Vissza az oldal tetejére