Dödölle

2013. január 04.

Dödölle

Hozzávalók:
1 kg szétfővő burgonya (hópehely vagy démon)
liszt

hagyma
zsír
tejföl

Elkészítés
A krumplit megpucoljuk, feldaraboljuk, és annyi sós vízben tesszük fel főni, ami éppen ellepi. Amíg fő, egy nagy fej hagymát felkockázunk, és zsíron pirosra sütjük. Amikor a krumpli megfőtt, a lábosban a vízzel együtt összetörjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű legyen. Így kevergetjük a tűzön (jó, ha valaki segít és fogja a lábost, mert kicsit nehéz a masszát keverni) még néhány percet. Egy tányérba kiszedünk a krumpliból, kevés hagymás zsírt öntünk rá, és jól megnyomkodjuk a tetejét, majd evőkanállal egy tepsibe galuskákat szaggatunk. Nem baj, ha nem túl szabályos. Egy serpenyőben kevés zsírt olvasztunk és mindkét oldalán pirosra sütjük a galuskákat.
Tálaláskor tejföllel locsoljuk meg a tetejét.

Vissza az oldal tetejére