Diós, meggyes batyu

2014. október 22.

Diós, meggyes batyu

Hozzávalók

A tésztához

25 dkg liszt

25 dkg vaj

6 tojás sárgája

 

A töltelékhez

½ kg meggy

ízlés szerint cukor

 

A diós töltelékhez

6 tojás felvert habja

25-30 dkg darált dió

25-30 dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor

 

A szóráshoz

vaníliás cukor

 

Elkészítés

A tészta hozzávalót jól összegyúrjuk, fóliába csavarjuk és 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a még hideg tésztát nyújtódeszkán fél centi vékonyra nyújtjuk és 8 centis négyzetekre vágjuk.

A tojások fehérjéből a cukorral, a vaníliás cukorral kemény habot verünk és beleforgatjuk a darált diót. Ebből a diós habból, jó kávéskanálnyi mennyiséget teszünk minden négyzet közepébe, erre teszünk két szem meggyet, melyet előzőleg kimagoztunk, ízlés szerint megcukroztunk és a levét kicsepegtettük. A tészta széleit összefogjuk, mint egy kis batyut, a végeit kicsit megcsavarjuk és egy tepsibe helyezett, kiskosaras sütőformákba, minden batyut egyesével beleteszünk. Előmelegített, 180 fokos sütőben, halványsárgára sütjük. Akkor vesszük ki a kosárkákból a süteményt, ha már langyosra hűlt, végül vaníliás cukorral megszórjuk a tetejét.  

 

 

 

Vissza az oldal tetejére