Diós, meggyes batyu
Hozzávalók
A tésztához
25 dkg liszt
25 dkg vaj
6 tojás sárgája
A töltelékhez
½ kg meggy
ízlés szerint cukor
A diós töltelékhez
6 tojás felvert habja
25-30 dkg darált dió
25-30 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
A szóráshoz
vaníliás cukor
Elkészítés
A tészta hozzávalót jól összegyúrjuk, fóliába csavarjuk és 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a még hideg tésztát nyújtódeszkán fél centi vékonyra nyújtjuk és 8 centis négyzetekre vágjuk.
A tojások fehérjéből a cukorral, a vaníliás cukorral kemény habot verünk és beleforgatjuk a darált diót. Ebből a diós habból, jó kávéskanálnyi mennyiséget teszünk minden négyzet közepébe, erre teszünk két szem meggyet, melyet előzőleg kimagoztunk, ízlés szerint megcukroztunk és a levét kicsepegtettük. A tészta széleit összefogjuk, mint egy kis batyut, a végeit kicsit megcsavarjuk és egy tepsibe helyezett, kiskosaras sütőformákba, minden batyut egyesével beleteszünk. Előmelegített, 180 fokos sütőben, halványsárgára sütjük. Akkor vesszük ki a kosárkákból a süteményt, ha már langyosra hűlt, végül vaníliás cukorral megszórjuk a tetejét.