Cupákos “Burger”

2018. március 12.

Hozzávalók: (10 adaghoz)
1 kg darált sertés lapocka
30 dkg vöröshagyma apróra vágva
5 dkg fokhagyma apróra vágva
3 dkg fűszerpaprika
2 dkg só
1 dkg frissen őrölt feketebors
3 db tojás
30 dkg pankómorzsa
10 db császárzsemle
Csalamádé
Mustár
Házi paradicsomkrém
Savanyított lilahagyma
Zsír vagy olaj a sütéshez

A vöröshagymát és a fokhagymát zsíron lepirítjuk, és meghintjük fűszerpaprikával. Kihűlés után összekeverjük a darálthússal, sóval, borssal és a tojásokkal. Ezután a keverékből 10 db húsgolyót formázunk, kicsit kilapítjuk őket. Pankómorzsában megforgatjuk a húspogácsákat, majd kevés zsiradékon mindkét oldalukat megpirítjuk. 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük őket.
A zsemléket félbevágjuk,vágott felületüket megpirítjuk.A zsemle alsó részét megkenjük mustárral, rakunk rá csalamádét. Ráhelyezzük a kész húspogácsát, teszünk rá savanyított lilahagymát, és a paradicsomkrémmel megkent zsemle felső részét ráhelyezzük.
Sült burgonyával és majonézes káposztasalátval tálaljuk.

A Cupákos receptje

Vissza az oldal tetejére