Csokoládés tiramisu

2016. május 04.

Hozzávalók (kb. 4 személyre)

 

20 dkg cukrozott babapiskóta (Savoiardi)

3 dl kóla ízű üdítőital

2 dl  keserűlikőr

2 dl édes sötét sör (baksör, vagy imperial stout)

50 dkg mascarpone

2 tojássárgája

30 g vaníliás cukor

15 dkg főzőcsokoládé v. csokoládépasztilla (étcsokoládéból min 40% de inkább magasabb kakaótartalmú)

7-8 dkg teavaj

1 narancs

1 kávéskanál őrölt kávé

1 evőkanál főzőkakaó

a fűszerezéshez – ízlés szerint – fahéj, rózsabors, chili, kardamom

 

Elkészítés

A kólából, a keserűlikőrből és a sörből áztatólevet csinálunk, majd megforgatjuk benne a babapiskótákat. Figyeljünk rá, hogy ne áztassuk el őket. Ezután egy tál aljára lerakjuk őket sorjában.

A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd mixerrel hozzákeverjük a mascarponét is. 

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a vajjal, belecsavarjuk a narancs levét, illetve reszelünk bele kevés narancshéjat is. Beleszitáljuk a kakaót és a kávét, végül ízlés szerint fűszerezzük és simára keverjük. A kész csokoládémasszát összedolgozzuk a mascarponés krémmel. Ha túlságosan sűrű lenne a keverék, lazíthatjuk gőz felett felvert tojásfehérjéből készült habbal.

A krémet ezután a piskótákra rétegezzük, és hűtés után kb. 6-7 órával már fogyaszthatjuk is.

Vissza az oldal tetejére