Csirkés-burgonyás fasírt

2017. április 27.
Hozzávalók négy személyre:
1,2 kg csirkecomb
25 dkg burgonya 0.25
7 db tojás
40 dkg gomba
1 fej hagyma
10 dkg vaj
2 dl tejszín

bors
petrezselyem
liszt
szerecsendió
1/2 dl ecet
A csirkecombokat kicsontozzuk, a bőrüket lehúzzuk.  A főtt burgonyával és némi hagymával, fokhagymával együtt a húst ledaráljuk, tojással, fűszerekkel összegyúrjuk, majd hevített serpenyőben minimális olajjal kis pogácsákat sütünk belőle.
Mártás
Vajban finomra vágott hagymát fonnyasztunk, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát, petrezselymet, sót, fehérborsot, majd ha megpárolódott, tejszínnel dúsítjuk, és kevés habarással sűrítjük, majd kiforraljuk.
Buggyantott tojás
Enyhén sós, ecetes vízbe, ami csak gyöngyöző forrásban lehet, óvatosan beleütjük a tojásokat, és annyira megfőzzük, hogy a sárgája bársonyosan lágy maradjon.
Tálalás :
A húspogácsákra ültetjük a buggyantott tojásokat, amit gombamártással finoman lefényezünk. Tetszés szerint rizzsel, vagy ha éppen kedvünk tartja burgonya fánkkal köríthetjük.
Vissza az oldal tetejére