Csirkeaprólék leves

2013. február 15.

Csirkeaprólék leves

Hozzávalók
1 kg csirkeaprólék (szárny, comb)
50 dkg zöldborsó
25 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller) – aprítva
1 vöröshagyma – finomra aprítva
1 fej fokhagyma
3 evőkanál   olaj
2 evőkanálőrölt pirospaprika
1 db krumpli

nagy csokor petrezselyemzöld
1 csokor újhagyma

Elkészítés
A csirkeaprólékot megtisztítjuk, a hagymát apróra vágjuk, a zöldségeket felaprítjuk.
Forró olajban a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzátesszük zöldségeket és együtt pirítjuk. Rátesszük a pirospaprikát és gyorsan felengedjük vízzel nehogy a paprika megkeseredjen. Sózzuk, borsozzuk, és ezután tesszük bele a zöldborsót és a húsokat. A végén a csokor petrezselymet, a zöldhagymát és fokhagymát.  Közepes hőmérsékleten 1 órát főzzük.
 

Vissza az oldal tetejére