Cseresznye leves

2014. október 03.

Cseresznye leves

Hozzávalók

1 kg cseresznye (magozott vagy egész)

3 dl száraz vörösbor

3 dl tejszín

1 citrom leve

kevés reszelt citromhéj

szegfűszeg, ízlés szerint

fahéj, ízlés szerint

kristálycukor, ízlés szerint

2 evőkanál liszt

csipet só

 

Elkészítés

Fél liter vízből a fűszerekkel és a cukorral alaplevet főzünk, melyet leszűrünk, ha a szegfűszeget és a fahéjat egészben tettük bele. Ezt az alaplevet hígítjuk körülbelül 1 liter vízzel és ebbe tesszük bele a cseresznyét és 10 perc alatt puhára főzzük. Ügyeljünk rá, hogy lehetőleg a gyümölcs ne főjön szét. Ezután adjuk hozzá a vörösbort, mellyel csak egyet forralunk rajta, majd a tejszínből és a lisztből csomómentesre kikevert habarást keverjük a leveshez. Pár percig forraljuk, és már el is készült. Fogyaszthatjuk melegen is, de lehűtve kellemes frissítő a nyári melegben.

 

Vissza az oldal tetejére