Csalános lepény

2013. augusztus 09.

Csalános lepény
(kovásztalan)

Hozzávalók
1 kg liszt
0,5 liter víz
20 gr só
zsenge csalánlevél ízlés szerint

Elkészítés
A frissen szedett csalánlevelet apróra vágjuk, és kevés zsiradékon
megfonnyasztjuk. A liszt lehet bármilyen , ki-ki válasszon a maga ízlésének
megfelelően. A lisztet, sót és csalánt összekeverjük, végül hozzáadjuk a
vizet. Ennek mértéke eltérhet a különböző lisztek minősége miatt. A
hozzávalók összedolgozása után közepesen lágy tésztát kapunk. Kisebb
lepényeket formálunk belőle, és 180-200 fokon világos barnára sütjük.
Frissen, melegen fogyasztjuk tejföllel, kapros túróval, pirított
szalonnával, de akár lekvárral vagy mézzel is kiváló csemege.
 

Vissza az oldal tetejére