Cimetkrofni

2017. október 11.

Hozzávalók:

1 kg liszt

6 tojás

csipetnyi só

6 dl tejföl

5 dkg élesztő

2 kanál cukor

10 dkg vaj

a hintéshez fahéjas porcukor

A tejfölben 2 kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez, majd a tojások sárgájával tésztát dagasztunk belőle. A tésztát kinyújtjuk, majd megkenjük a puha vaj egyharmadával. Ezután következik a tészta hajtogatása. A kinyújtott tésztát hosszában középig behajtjuk jobbról és balról is, majd ezt félbe hajtjuk. Hagyjuk 20 percig pihenni. Újra nyújtjuk, és a második darab vajjal megkenjük, majd újra hajtjuk a tésztánkat az előbb leírtak szerint. Ismét pihentetjük 20 percig. Harmadszorra ismét nyújtjuk, vajjal megkenjük, hajtjuk, és ismét 20 percig pihentetjük tésztánkat. Ezt követően kisujjnyi vastagságra nyújtjuk, kockára vágjuk, a krofni sütőformára hajtjuk, majd fehér babapertlivel rákötjük tésztánkat, és bő, forró zsírban rózsaszínre sütjük. Még forrón fahéjas porcukorba mártogatjuk.

 

Vissza az oldal tetejére