Cibere leves

2014. november 07.

Cibere leves

Hozzávalók 10 liter leveshez

1,5 kg borjúhús, lehet csontos része is

5 db vöröshagyma

2 db zöldpaprika

3 db  sárgarépa

3 db paszternák

3-4 db burgonya

lestyán, csombor, petrezselyemzöld- ízlés szerint

fél liter savanyított cibere

tejföl

őrölt bors

2-3 evőkanál sűrített, paradicsompüré

 

Elkészítés

A borjúhúst kockára vágjuk és hideg vízben, úgy, mint a húslevest, feltesszük főni. Közben megtisztítjuk a zöldségeket. A hagymát apróra, a burgonyát, a paszternákot kockára vágjuk. A sárgarépát lereszeljük, a zöldpaprika félbe vágjuk a csumáját eltávolítjuk és azt is feldaraboljuk. Amikor a hús félpuhára főtt hozzáadjuk a zöldségeket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és beletesszük a csokorba kötött lestyánt, petrezselyemzöldet és a csombort is. Ekkor a leveshez keverjük a paradicsompürét is. Puhára főzzük a húst is és a zöldségeket is. Amikor megfőttek kivesszük a csombort, a petrezselyemzöldet és a lestyánt is belőle. A legvégén adjuk hozzá a ciberét és a tejfölt. Ekkor már csak egyet forralunk rajta és el is készült a leves.

Vissza az oldal tetejére