Chili lekvár

2015. január 16.

Hozzávalók :
3, 6 kg érett jalapeno és serráno paprika
1 dl borecet
1/2 kg cukor
1 evőkanál pektin

A paprikákat megmossuk, a szárukat levágjuk, félbevágjuk és megfőzzük. Amikor már megpuhultak, kivesszük a főzővízből és átpasszírozzuk. Ekkor 3 kg sűrítményt kapunk, amit egy fazékba vagy lábosba felteszünk főni, mint bármilyen lekvárt. Mikor már forr, hozzáadunk 35 dkg cukrot és a borecetet. Folyamatosan keverjük, és megvárjuk, amíg a cukor elolvad. A maradék cukorban elkeverjük a pektint, és lassan beleszórjuk a paprika sűrítménybe, miközben állandóan keverjük.  Hagyjuk egyet rottyanni, majd levesszük a tűzről, és csírátlanított üvegekbe töltjük a lekvárt. Miután csavaros tetővel lezártuk a befőttes üvegek tetejét, pár percre fejre állítjuk. Nem kell dunsztolni, miután kihűltek az üvegek, máris rakhatjuk a spájzba vagy a kamrába.

Vissza az oldal tetejére