Borzselé

2014. november 28.

Borzselé

 Hozzávalók

A zseléhez:

4 dl vörösbor
1,5 dl víz
2,5 dkg pektin
8 dkg cukor

4 dl fehérbor
1,5 dl víz
2,5 dkg pektin
8 dkg cukor

A poharakba:
szőlő

vékonyra vágott dióbél
apró kockára vágott alma
mazsola
kandírozott narancshéj

Elkészítés

Ezt a különleges zselét vörösborból és fehérborból készítjük. A borokat külön-külön edényben feltesszük a tűzre, mindkettőhöz hozzáadjuk a vizet és forrásig melegítjük. Ekkor beleszórjuk a pektinnel elkevert cukrot és alaposan elkeverjük.

Az előkészített poharak aljára először a vörösborból öntünk egy keveset, majd kicsit ferdére döntjük a poharat. Lehetőleg így tegyük a hűtőbe, mert nagyon mutatós lesz, amikor megdermed. Ha megszilárdult, akkor minden pohárba tegyünk a szőlőből, a dióbélből, az almából, a kandírozott narancshéjból és a mazsolából is ízlés szerint. Majd töltsük rá a fehérbort, de csak akkor, ha az már kihűlt. Ha meleg marad,  akkor megolvad a vörösboros zselénk és összekeverednek. Miután kitöltöttük a fehérbort ismét tegyük a hűtőbe a poharakat, amíg a fehérborzselé teljesen megdermed.

Vissza az oldal tetejére