Borkorcsolya

2015. november 06.

Borkorcsolya

Hozzávalók:

A hájas tésztához:

30 dkg hűtő hideg sertésháj

50 dkg rétesliszt

1 nagy pohár tejföl (450 g)

5 tojás sárgája

csipet só

 

A raguhoz:

(sajnos itt pontos mennyiségeket nem lehet megadni)

nyúlkolbász

padlizsán

paprika

paradicsom

vöröshagyma

nyúlmáj

kakukkfű

olaj

 

A tetejére:

tojás sárgája

szezámmag vagy napraforgómag vagy reszelt sajt

 

Elkészítés

Először a tölteléket készítjük el. A padlizsánt megsütjük, miután kihűlt a héját lehúzzuk és a húsát felaprítjuk, „krémes” állagúra, mint amikor padlizsánkrémet készítünk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a paprikát és a paradicsomot is feldaraboljuk. Kevés olajon a zöldségeket megdinszteljük és hozzáadjuk a padlizsánt is. Sóval, kakukkfűvel ízesítjük, majd a legvégén a kockára vágott nyúlmájat tesszük bele. Addig sütjük, amíg a máj szaftossága elmegy. (Mindez körülbelül 10-15 perc alatt elkészül.) Ekkor levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

Elkészítjük a hájas tésztát. A hűtőből kivett hájat, a liszttel, a tejföllel, a csipet sóval és a tojások sárgáival összegyúrjuk és lisztezett nyújtódeszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk. (Pihentetni, hajtogatni nem kell a tésztát.) Nagyjából 5×5 centis kockákra vágjuk és a minden kocka közepébe teszünk a hideg zöldséges raguból vagy egy csík nyúlkolbászt helyezünk rá és feltekerjük. Nem szerencsés megtölteni a tésztát, amikor a ragu még meleg, mert a hőtől megolvad a háj. Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymás mellé tesszük a borkorcsolyákat és megkenjük a tetejüket tojás sárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal, vagy napraforgó maggal vagy reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg szép aranybarnára sül a tetejük.

 

 

 

 

 

 

 

Vissza az oldal tetejére