Bojtár gulyás

2013. október 03.

Bojtár gulyás

Hozzávalók:
½  kg krumpli
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 db sárgarépa
csipet őrölt mustármag
25-30 dkg gomba
2 szál tárkony
1 szelet füstölt hús
1 szelet birkacomb
1 szelet marhacomb
1 kisebb gyömbér

víz
reszelt kecskesajt a tálaláshoz

Elkészítés
A gulyásunk akkor lesz a legfinomabb, ha cserépedényben készítjük, de ha nincs, akkor lábasban is főzhetjük. A cserépedény vagy lábas aljába tegyük a kockára vágott krumplit, rá a felaprított hagymát, a sárgarépát, majd a kockára vágott húsokat és a gombát.  Ízlés szerint sózzuk, majd adjuk hozzá a fűszereket. Öntsünk rá annyi vizet, amennyi jól ellepi, és tegyük kemencébe, illetve a tűzhelyen főzzük készre. Reszelt kecskesajttal tálaljuk.

Vissza az oldal tetejére