Bögrés sajttorta

2014. május 30.

Bögrés sajttorta

Hozzávalók:
400 g mascarpone
400 g áttört túró
200 g porcukor
60 g búza vagy kukorica keményítő
2 egész tojás
3 tojás sárgája
60 g olvasztott vaj
reszelt citromhéj
1 rúd vanília kikapart belseje
darabos gyümölcsdzsem
a bögrék aljára összetört linzertészta, vagy  darabosra tört omlós keksz

Elkészítés
A mascarponét az áttört túróval, a porcukorral, a tojás sárgákkal, az egész tojásokkal, a vaníliarúd kikapart belsejével géppel kikeverjük,  a legvégén csorgatjuk bele az olvasztott vajat és simára keverjük a krémet. Üveg bögrék aljára jó két ujjnyi magasságban összetört linzertésztát vagy darabokra tört omlós kekszet töltünk, erre tesszük körülbelül a bögre 2/3-áig a mascarpones krémet, majd ujjnyi vastagon a gyümölcsdzsemet kenjük rá, a legvégén a mascarpone krémmel zárjuk le a tetejét. Ezután tepsibe helyezzük a bögréket, kevés vizet öntünk az aljára és 160 fokos sütőben 40-50 perc alatt addig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sül a teteje. Miután kivettük a sütőből, meg kell várni, amíg teljesen kihűl, csak azután díszíthetjük felvert tejszínhabbal.  Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

Vissza az oldal tetejére