Bodzaszörp

2012. május 25.

Hozzávalók
3 l víz
2 kg citrom
1,70 kg cukor
citromsav
annyi bodzavirág, amennyi az edénybe belefér

Elkészítés

A szörp készítéséhez azt a virágot célszerű leszedni, amelyiknek virágpor található a tetején. Fontos még, hogy ne eső után szedjük, mert nem lesz rajta elég virágpor és ez adja a szörp ízét.
Egy tálba öntsük bele a vizet, a 2 kg citrom levét csavarjuk ki és öntsük hozzá (a magok nélkül), akár még 2-3 citromkarikát is beletehetünk. A virágot úgy tegyük a citromos vízbe, hogy a szára kiálljon, azaz fejjel lefelé, mert nem lesz jó íze a szörpnek, ha a szára is ázik. 5-6 órát áztassuk, majd csavarjuk bele a virágot a lébe, mint egy ruhát. Ekkor keverjük bele a cukrot és egy kis citromsavat.
Ha a cukor feloldódott töltsük üvegekbe, 2-3 napon belül el kell fogyasztani.
 

Vissza az oldal tetejére